Program

#redondobueno-24.jpg

Borászati és Konyhaművészeti Vendéglátóipari Fórum
2017. október 30.
Brody Studios | Budapest

A Terroir Budapest fórum egy egynapos rendezvény, amelynek célja, hogy tanítsa és inspirálja közönségét, és lehetővé tegye számára tapasztalatai és tudása megosztását az innovatív magyar borászati és konyhaművészeti ipar kapcsán. A nap folyamán 100 küldött tudhatja meg nemzetközi séfektől és vendéglátóipari szakemberektől, valamint helyi kulináris véleményvezérektől, mit jelent a terroir Magyarország legjobb séfjei, termelői, borászai és kézművesei számára.

 
S._Pellegrino_-_Copy copy.jpeg
 

Presenters

Click to read bio

Click to read bio

András Jokuti

Food Journalist, Budapest

Click to read bio

Click to read bio

Zsófia Mautner

Food Writer and Author, Budapest

Amanda Cohen

Chef, Owner, Dirt Candy, NYC

Click to read bio

Click to read bio

 Miguel rocha vieira

Executive Chef, Costes Restaurant

Click to read bio

Click to read bio

Mercedes Bachelet

General Manager, Adam/Albin
 

Click to read bio

Click to read bio

Miguel Andrade

Food writer, Researcher

Click to read bio

Click to read bio

Sebastian Frank

Chef/Owner, HORVÁTH, Berlin

Click to read bio

Click to read bio

Dez o'connell

Bartender and Bar Manager, Brody House Group

Mátyás Szik.jpg

Mátyás Szik

Head Sommelier, Four Seasons Budapest

Click to read bio

Click to read bio

Rebecca Mackenzie

President, Canada Culinary Tourism

Istvan Veres

Head Chef, Babel Restaurant

Click to read bio

Click to read bio

Albert Ponzo

Executive Chef, The Royal Hotel

Click to read bio

Click to read bio

Fiona Beckett

Food and Drink Journalist

Click to read bio

Click to read bio

Eniko Kiraly

Rex Vinorum & Rex Ciborum Brand Ambassador

Click to read bio

Click to read bio

Olga Badowska

Food journalist, editor and researcher

Click to read bio

Click to read bio

Magdalena Kaiser

Wine Marketer and MW Student

Click to read bio

Click to read bio

Aron Kelemen

Creative Head Chef, Mazel Tov Restaurant

Click to read bio

Click to read bio

Robert Gilvesy

Organic Wine Producer, Hungary

Click to read bio

Click to read bio

ZSOKA FEKETE

Mangalitsa Farmer, Hungary

Click to read bio

Click to read bio

Mara Jernigan

Chef, Farmer, Environmentalist

Click to read bio

Click to read bio

Jeremy Bonia

Sommelier, Raymonds

Click to read bio

Click to read bio

Péter Baracskay

Farmer, Biologist
 

Click to read bio

Per Meurling

Food Writer and Photographer

Click to read bio

Click to read bio

Panna Balazsy

Journalist, Budapest 

Click to read bio

Click to read bio

Tálos Attila

Winemaker

 

 Magyarország büszkesége: a vulkanikus borok

Magyarország nemzeti borászati identitásának megerősítése a vulkanikus borászati régiókon keresztül
 

_DSC0381.jpg

Magyarország dicsőséges borászati történelemre tekinthet vissza. A reneszánsz alatt Magyarország termelte a világ néhány legkeresettebb italát. …a jövő még ennél is izgalmasabb, ahogy a magyarok elkezdik újra felfedezni lenyűgőző vulkanikus területeiket …”  John Szabo MS, szerző, “Volcanic Wine, Salt, Grit and Power”.

Társkurátorok: Gilvesy Róbert, borász, Gilvesy Pincészet; Magda Kaiser, Master of Wine aspiráns, PR igazgató, Wine Marketing Association, Ontario.

Vizsgálóbizottság:
Fiona Beckett, borászati író, The Guardian, Egyesült Királyság
Jeremy Bonia, sommelier és tulajdonos, Raymond’s, Újfundland, Kanada
Mercedes Bachelet, igazgató, Adam/Albin éttermek, Stockholm, Svédország
Attila Tálos (TBC)

Gilvesy Róbert és Magda Kaiser (Master of Wine aspiráns) kurátorként vett részt egy nemzetközi borászati vezetők társaságában tartott vulkanikus borkóstolón, hogy feltárják a magyar vulkanikus borokban rejlő világszínvonalú erősségeket.

Ha a magyar borok egyedi identitást kapnak, az marketinges szempontból kiindulási alapot, pozicionálást biztosít, valamint piacot teremt a borturizmus számára is. Három nemzetközi szakértőt és vevőt hívtunk meg különböző piacokról, hogy meghallgassuk a véleményüket a helyi küldöttek mellett. A cél, hogy feltárjuk, mi különbözteti meg a magyar terroirt és milyen lehetőségek várnak a magyar borra a világpiacon. Megvizsgálunk 5 fő őshonos szőlőfajtát a Badacsony, Balaton-felvidék, Muzsla, Mátra, Somló és Tokaj-Hegyalja szőlői közül – a furmintot, a juhfarkat, a kéknyelűt, a hárslevelűt és az olaszrizlinget, és egy nemzetközi változatot, amelyet a 18. század kezdetétől termelnek Magyarországon: a rajnai rizlinget.

A mesterkurzuson több vulkanikus bort is megkóstolhat, és részt vehet az arról szóló párbeszédben, mi teszi a magyar vulkanikus borokat érdekessé, egyedivé és nemzetközileg elismertté.

Kérdések, amelyeket érinteni fogunk:
Van olyan közös szál, amely a magyarországi vulkanikus borok identitásteremtése mögött húzódik?
Mi különbözteti meg a magyar vulkanikus borokat másoktól?
Mit jelenthet ez a globális piacon?


Mi várható a rendezvényen?

Nemzetközileg elismert előadók elemzik a borászati és konyhaművészeti turizmus értékeit; Európa vezető fiatal újságírói osztják meg gondolataikat a gasztronómiai termékek és úticélok népszerűsítése kapcsán; délutáni borászati és koktél témájú mesterkurzusokon ismerkedhetnek meg a résztvevők Magyarország legizgalmasabb vulkanikus borászati régióival (köztük a balatoni, badacsonyi, somlói és tokaji régióval) ahogy a magyar mixológiában rejlő lehetőségekkel is; az élő kérdezz-feleleken pedig kivesézhetjük a magyarországi konyhaművészeti szcénát érintő témákat.

A jegy a következőket tartalmazza:

  • Reggeli, kávé és tea
  • Részvétel az egész napos rendezvényen és az Ön által választott délutáni programon (mesterkurzusok vagy tanulószobák)
  • Ebéd és bor
  • Kapcsolatépítés a helyi termelőkkel

Kinek ajánljuk a rendezvényt?

Vendéglátósoknak, séfeknek, sommelier-knek, marketinges és értékesítési szakértőknek, utazási szakembereknek, újságíróknak és mindenkinek, aki érdeklődik Budapest lenyűgöző konyhaművészete iránt!

Építse hálózatát, ápolja kapcsolatait:

Ismerkedjen meg helyi és nemzetközi gasztronómiai szakértőkkel | Építsen üzleti kapcsolatokat | Erősítse meg gasztronómiai hálózatát | Ismerje meg a magyar termelőket | Legyen régiója kulináris nagykövete

Ár: 83-95 euro (az összeg attól függ, melyik délutáni programon kíván részt venni)